libya
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

libya

لــــــيبيـــــــــــــــــا مـــــنتدى تقـــــــــافى
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 يلا هي اربعه اربعه

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عاشق ليبيا
مشرف
مشرف
عاشق ليبيا


ذكر
الابراج : الجوزاء عدد الرسائل : 212
العمر : 40
البلد : ليبياطرابلس
المزاج : احب لكن بجنون
تاريخ التسجيل : 23/07/2008

يلا هي اربعه اربعه Empty
مُساهمةموضوع: يلا هي اربعه اربعه   يلا هي اربعه اربعه Emptyالأربعاء أغسطس 06, 2008 7:42 am

المقادير:

لحم غنم- بصل مقطع قطع صغيره- زيت او سمن- بطاطس - وكوسه- وقرع او(ابكيوه)- وكرنب او ملفوف - زهره - وفول اخضر مقشر- جزر- وحمص حسب الرغبه- وكسكى - وفلفل اسود مطحون - وملح -وفلفل احمر مطحون وطماطم معصوره - وصلصه الطماطم - وبهارات وبزاراو (كركم)+ فلفل اسود حب- وعيدان قرفه او دارسين - ورقة غار وحبتين حبهان او هيل -.


الطريقة:

نضع الزيت على النار والبصل المقطع صغيرا جدا الى ان يصفر واللحم وعصير الطماطم وصلصة الطماطم مقدار ملعقه كبيره وجميع التوابل المطحونه والملح ونتركها تقلى على نار هادئه وكل شوى نضع قليل من الماء الى ان تتسبك نضع البطاطس والجزر والحمص اولا لانها تاخد سوى اطول وبعدين نحط باقى الخضار الممقطع والمغسول ونتركها وفى هده الاثناء نكون اخدنا الكسكاس وهى حله مخصصه للكسكسى ونضع فى الحله الاصليه ماء ساخن وبصل مقطع على اربعه والتوابل الاخرى(ورق الغار وعيدان القرفه وفلفل اسود حب وممكن نضع قطعة لحم وبعد الغليان نكون وضعنا الكسكسى فى صحن كبير ووضعنا عليه شوية زيت وخلطناه وحطيناه على الكسكاس على البخار وبعد 10دقائق نقلبه بملعقه خشبيه وبعدين ننزله فى صحن كبير ونسقيه بمرق الطنجره المغليه بالعطاره والبصل ونتركه شويه يتشرب ونرده على الكسكاس ( علما بان لا نسقيه واجد بس نتاكد ان المرقه وصلته ) ونتركه على النار الى ان يستوى وتكون الطبيخه استوت ممكن ناخد شبت وننضعها على الكسكسى ونسقيها بالدهان الى من الطبيخه وبعدين نضعها فى صحن عميق شويه وتسقى بالطبيخه واللحم والخضره وبالهناء يقدم معها امصير والمصير عباره عن فلفل نضعه فى الماء وثوم وشوية كسبر مفروم وملعقه صغيره ليمون وربع ملعقة صغيره ملح وربع ملعقه صغيره كمون وكراويه وممكن نحط خيار مقطع وجزر وبنجر ونضعه فى برطمان بالماء فى الثلاجه الى ان يبرد ويقدم مع الكسكسى وهو حار مثل المخلل لكن بالماء علما بان هده الاكله تختلف فى ليبيا من منطقه الى منطقه


من يريد طريقه كسكسي بالحوت قريبا جدا انشاء الله
afro afro afro afro afro afro
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المدير
المدير العام
المدير العام
المدير


انثى
الابراج : العقرب عدد الرسائل : 384
العمر : 36
البلد : ليبيا
العمل/الترفيه : كساد
المزاج : تقافى
تاريخ التسجيل : 27/04/2008

يلا هي اربعه اربعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: يلا هي اربعه اربعه   يلا هي اربعه اربعه Emptyالأربعاء أغسطس 06, 2008 8:49 am

ههههههههه بالحوت وانت الى طيب اخىىىىىى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://libya.ahlamuntada.com
الحب الي الابد




انثى
الابراج : القوس عدد الرسائل : 1
العمر : 33
البلد : مصر
تاريخ التسجيل : 07/08/2008

يلا هي اربعه اربعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: يلا هي اربعه اربعه   يلا هي اربعه اربعه Emptyالخميس أغسطس 07, 2008 8:15 am

مشكور يا عاشق ليبيا والله اكله جميله عندكوم الكسكسي مره واحده اكلها وجميله كتير مشكور والله موظيعك جميله
cheers cheers cheers cheers
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مودي
مشرف
مشرف
مودي


ذكر
الابراج : السمك عدد الرسائل : 138
العمر : 37
البلد : ليبيا
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : مش عارف
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

يلا هي اربعه اربعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: يلا هي اربعه اربعه   يلا هي اربعه اربعه Emptyالخميس أغسطس 07, 2008 2:26 pm

خيرك اللحم مداااااااااايره صغير بحبحة ياراجل شوية وجيبنا البتري معاها affraid king
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
يلا هي اربعه اربعه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
libya :: المطبخ والطبخ-
انتقل الى: